Bestuurder (19) overleeft horrorcrash

Bron: hln.be © Tim Van Damme
Een jonge bestuurder uit Ninove heeft gisterochtend ontdekt dat hij over een wel heel goede engelbewaarder moet beschikken. De man werd meters ver uit zijn voertuig geslingerd bij een zwaar verkeersongeval. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd, maar overleefde als bij wonder de horrorcrash.

Gisterochtend kort na 6 uur ging het volledig mis op de Aalstersesteenweg in Ninove. De bestuurder van een oude Citroën Xantia verloor er de controle over zijn wagen toen hij van Ninove naar Denderleeuw reed. Het voertuig belandde aan hoge snelheid in de gracht aan de overkant van de weg en knalde op een talud. Die klap katapulteerde het voertuig de lucht in en slingerde de 19-jarige bestuurder uit het voertuig.

De auto -die het slachtoffer amper een maand geleden had gekocht- belandde op zijn dak. Hijzelf kwam een tiental meter verder met een zeer harde smak neer op het asfalt.

Levensgevaarlijk

Brandweerlui, ambulanciers en spoedartsen snelden ter plaatse om zich over het slachtoffer te ontfermen. De bestuurder, R.D.S. uit Ninove, raakte levensgevaarlijk gewond en werd onmiddellijk afgevoerd naar het universitair ziekenhuis van Jette. Daar vocht de man enige tijd voor zijn leven. Rond 9 uur, zo’n 3 uur na het ongeval, kwam het geruststellende nieuws over de stabiele toestand van het slachtoffer. De jonge bestuurder zou onder meer een ernstig hoofdletsel hebben opgelopen.

Dat de bestuurder de hele horrorcrash zal kunnen navertellen, kan als een klein mirakel worden beschouwd. Toen een takeldienst het voertuig terug op haar wielen plaatste, werd duidelijk in wat voor benarde situatie de chauffeur moet hebben gezeten. Het dak van de meer dan 20 jaar oude auto werd zo goed als volledig platgedrukt.

Enkel op de plaats van de bestuurder bleef een van de kooistijlen overeind. “Als die het had begeven, was er geen sprake van overlevenden”, klonk het op de plaats van het ongeval.

Smiley face

Te snel

Naar de oorzaak van het ongeluk blijft het voorlopig gissen. Op het moment van de horrorcrash viel er smeltende sneeuw in het Ninoofse. Ook de wegen lagen er hier en daar glad bij, maar van echte rijm- en ijsplekken was er geen sprake. “De schade aan het voertuig liegt er niet om: de bestuurder reed hoe dan ook te snel”, aldus omstaanders. Door het ongeval moest het verkeer op de Aalstersesteenweg lange tijd beurtelings over hetzelfde rijvak rijden. Dat zorgde voor lichte vertraging voor wie van Ninove naar Denderleeuw reed. Rond 8.30 uur was de weg opnieuw vrij.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *