Ramkraak Phone Company Ninove

In de Vuurkruisensstraat in Ninove is deze morgen iets na zes uur een ramkraak gepleegd met een personenwagen. Een viertal personen ramde de deur open van de telefoonwinkel Phonecompany met een Fiat Punto en in twee minuten tijd haalden ze heel de zaak leeg.

Met hun auto reden daders achterwaarts door de vitrine van de zaak, zo is te zien op de beelden van de bewakingscamera. De daders stormen de winkel binnen en nemen drie minuten lang mee wat ze kunnen dragen. Eén van de inbrekers, die de kassa wil meenemen, laat die wel eerstt op de grond vallen. Een kompaan die hem wil komen helpen glijdt daarna uit en belandt op zijn rug in de winkel.

De daders gingen uiteindelijk aan de haal met de kassa en verschillende iphone’s en iPads. De buit bedraagt minstens 15.000 euro. De zaakvoerder kwam onmiddellijk ter plaatse en ook het parket en de politie zijn een onderzoek gestart.

De wagen reed met nummerplaten van Luxemburg die vermoedelijk gestolen waren. Na de ramkraak vluchten de daders richting Brussel weg.

De politie was snel ter plaatse: het hoofdcommissariaat ligt op enkele honderden meters van de winkel. De daders zijn voorlopig spoorloos. Het labo van de federale politie voerde een sporenonderzoek uit. Alles wordt in het werk gesteld om de verdachten op te sporen, zegt het parket.

De winkel moet nu noodgedwongen de deuren sluiten, net in de drukste periode van het jaar.

bron hln.be

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *